Kashmani 

Kashmani Salukis & Shetland sheepdogs

 

Domaruppdrag i Finland

2008-11-22

Den 22-23 november dömde jag på Finska Kennelklubbens näst största utställning, FKK Int i Jyväskylä.

På lördagen dömde jag ca 70 shetland sheepdogs. BIR blev Ch Minitiimin Quest for Glory Minitiimin Quest for Glory

Foto från http://www.minitiimi.com/images/kuvat/neppari3.jpg  (på bilden blott 20 månader, på utställningen 3 år gammal)

med Agree Royal Ace som BIM. För samtliga reultat se http://ejournal.impressio.info/sheltti/index.php?action%5B%5D=IArticleShow::showArticle(9256)

På söndagen dömde jag sloughi (3), italiensk vinthund (16, exkl valpar och juniorer) och saluki (ca 60 st) samt i finalen hela grupp 10.  BIR italienare blev Ch Soltar's Unbelievable som jag placerade som BIG-4. Tyvärr har jag inga bilder tillgängliga på sloughi o italienare, men för BIR-och BIM saluki se foto nedan.

Tazillah Rajaah Al-Rubin (ROP) & Aziz Xanom (VSP)

Tazillah Rajaah Al-Rubin (BIR/BIG) & Aziz Xanom (BIM) Foto: från www.saluki.fi


Det var ett mycket välordnat arrangemang och många fina hundar. Trevligt att träffa domarkollegor från olika håll i världen.

Enda smolken i bägaren var att det blev snöstorm på söndagen och därför inte gick att flyga hem då på kvällen som planerat. i stället blev det ytterligare en kort natt på hotellet, med uppstigning måndag morgon kl 4 för transport till flyget till Helsingfors. Där fick vi vänta nästan hela dagen innan planet fick klartecken att lyfta mot Arlanda.