Kashmani 

Kashmani Salukis & Shetland sheepdogs

 

Lure-coursing med våra vinthundar

2008-09-07

Den 30-31 augusti hade Svenska Vinthundklubben internationellt lure-coursing-prov i Vallentuna. På lördagen startade vår drygt 7-åriga whippet Carmodey Primavera, alias Vera. Det var hennes allra första officiella tävling. Hon fick sin licens för två år sedan och sprang dessförinnan hem ett Gröngölingslopp (för hundar utan licens) på Bråviken LC:s KM. Jag är jätteglad att hon gjorde så bra ifrån sig att hon blev 25:a av de 77 startande whipparna, där poängen inte skilde mycket åt! Hon fick 81 p och är därmed mer än väl meriterad för att få starta i bruksklass på utställning, om vi så skulle vilja.

På söndagen den 31 augusti sprang vår saluki Kirman Velika (4 år) sitt licenslopp som blev godkänt! Tack till galgo- och salukiägarna som lät sina hundar springa som stöd åt henne vid tränings- och licenslopp! Vi hinner inte tävla Velika något i år men nu är hon i alla fall tävlingsklar.

Vår LC-champion Kashmanis Vasilissa (6 år) gjorde också ett återbesök i LC-sammanhang. Det är två år sen hon sprang LC senast och detta var hennes sjunde tävling någonsin. Det finns inte tid att tävla med egna hundar när både maken och jag är upptagna med förenings- och domaruppdrag, jag på utställning och han på lure-coursing :-). Vasilissa sprang två bra lopp men det fanns många duktiga salukis. Poängen var även här mycket nära varandra. Vasilissa blev 12:a av 37 hundar.